• Active Health Center Leidschenveen & Ypenburg Bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness

Sporten is goed voor iedereen, dat is algemeen bekend. Maar hoe blijf je in beweging als je veel aan het werk bent en buiten werk om andere verplichtingen hebt? Hiervoor introduceren veel werkgevers bedrijfsfitness. Een ideale manier voor werknemers om tussen het werken door toch of erna nog even te kunnen sporten. Dit verbetert niet alleen de conditie, maar ook de productiviteit op de werkvloer. Want: gezonde medewerkers presteren beter! Maar wat houdt bedrijfsfitness nu precies in? Wij vertellen je er graag meer over!  

Wat is bedrijfsfitness?  

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die hun werknemers een sportabonnement aanbieden. Dit is een goed initiatief, aangezien veel mensen in Nederland te weinig bewegen en in sommige gevallen zelfs kampen met overgewicht. Een drukke kantoorbaan en een gezin kunnen er dan ook voor zorgen dat mensen geen abonnement afsluiten bij een sportschool. Maar als een werkgever een sportschoolabonnement aanbiedt, wordt dit ineens veel aantrekkelijker. Dit komt mede doordat de financiële drempel wordt weggehaald, aangezien werknemers niet elke maand zien dat het fitnessabonnement wordt afgeschreven. Sinds de verruiming van de regeling bedrijfsfitness mogen medewerkers ook buiten werktijden sporten. De medewerkers kunnen dus in hun eigen tijd aan hun gezondheid werken, met alle voordelen voor henzelf én voor het bedrijf. 

Verantwoordelijkheid werkgever  

Dat werkgevers bijdragen aan de gezondheid van medewerkers is natuurlijk voor de meeste organisaties vanzelfsprekend. Toch is het zo dat sinds kort werkgevers zelfs een wettelijke verplichting hebben om bij te dragen aan de gezondheid van de werknemers. Dit betekent dus niet alleen dat de werkomgeving van de werknemer gezond is, maar ook dat zij de kans krijgen om te sporten. Ook ligt de nadruk ook op het tegengaan van roken, overgewicht en overmatig alcoholgebruik. Het is dan ook niet gek dat steeds meer organisaties een bedrijfsfitness aanbieden en dat zij hun medewerkers voorlichten over een gezonde levensstijl. Hierbij wordt de kantine vaak ook ‘gezonder’ ingericht. De werkgevers kunnen de werknemers daarentegen niet verplichten om te sporten. Hier zijn de werknemers wel zelf verantwoordelijk voor.  

Hoe werkt bedrijfsfitness?  

Een fitnessabonnement via je werkgever biedt belastingtechnisch veel voordeel. Vergoedingen voor bedrijfsfitness zijn namelijk volledig als bedrijfskosten aftrekbaar. Het is namelijk zo dat de kosten van het fitnessabonnement worden verrekend met het brutoloon van de werknemers, waardoor je bespaart op belasting. De kosten voor het fitnessen wordt als het ware gedeeltelijk ingehouden van de loonbelasting. Hiermee probeert de belastingdienst het sportgedrag in Nederland te stimuleren. Sommige bedrijven kiezen ervoor om bedrijfsfitness op de eigen locatie te faciliteren. Dit is niet altijd mogelijk, aangezien een bedrijfsfitness ook vraagt om een ruimte om te sporten. In een klein kantoor is dit dus geen optie. Maar het kan ook zo zijn dat organisaties meerdere sportscholen aanbieden waar de werknemer dan vervolgens uit mag kiezen. Soms mag een medewerker ook zelf een sportschool uitzoeken. De kosten kun je dan vervolgens indienen bij de werkgever die de kosten verrekent met het brutoloon.  

Waarom bedrijfsfitness?  

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van bedrijfsfitness. Conditie- en krachttraining hebben een bewezen positief resultaat op de gezondheid. Zo is gebleken dat werknemers die sporten energieker zijn, productiever én minder vaak ziek zijn. Het is zelfs bewezen dat sportende werknemers gemiddeld 6 dagen per jaar minder verzuimen. Dit brengt voor beide partijen dus genoeg voordelen met zich mee. Medewerkers blijven gezond én het werk wordt goed uitgevoerd. Hiernaast is bedrijfsfitness ook erg bevorderlijk voor de onderlinge relaties. Het zorgt namelijk ook voor meer binding tussen het bedrijf en de werknemers. Werknemers die meedoen aan een fitnessplan zijn hier meestal erg enthousiast over. Daardoor zal het enthousiasme voor het bedrijf dus ook toenemen en zijn ze minder snel geneigd om een andere baan te zoeken. Ook kan het de band tussen medewerkers zelf versterken. Als meerdere collega’s een abonnement hebben op de fitness kunnen zij samen sporten na of voor het werk. Zo creëer je als werkgever dus ook een gezamenlijk trainingsmoment.  

Bedrijfsfitness bij Active Health Center  

Bij Active Health Center is het ook mogelijk om een bedrijfsfitness abonnement af te sluiten. Bedrijfsfitness bij Active Health Center is bovendien een aantrekkelijke extra secundaire arbeidsvoorwaarde. Wij hebben meerdere vestigingen, waardoor er voor iedere werknemer wel een vestiging in de buurt zit. Zo bieden wij bedrijfsfitness Den Haag, Bedrijfsfitness Ypenburg en Bedrijfsfitness Leidschenveen. Voor het afsluiten van een bedrijfsfitness abonnement, moet de fitness zelf ook aangesloten zijn bij bedrijfsfitness Nederland. Zij faciliteren het grootste bedrijfsfitnessnetwerk van Nederland. Ook Active Health Center is hierbij aangesloten! Verder zijn we ook aangesloten bij Highfive en Bedrijfsfitnessonline. 

Active Health Center is aangesloten bij:         

1.            Bedrijfsfitnessnederland

2.            Highfive

3.            Bedrijfsfitnessonline

Wil je meer informatie of als bedrijf meer weten over bedrijfsfitness voor jouw medewerkers? Vul dan het formulier in via onderstaande button en klik op verzenden. Wij nemen vervolgens contact met je op om je verder te helpen.

 
Heb je vragen? Neem contact met ons op! 

Wil je meer informatie of als bedrijf meer weten over bedrijfsfitness voor jouw medewerkers? Of heb je overige vragen? Wij helpen je graag zo goed mogelijk verder. Je kunt ons bereiken via telefoon en e-mail. Of vul ons aanvraagformulier in op onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

 

Nieuws

  • Ariana haalt mooie resultaten bij AHC.

    Mijn naam is Ariana en dit is het vervolg op mijn eerste verhaal die ik in september 2020 met jullie heb gedeeld.

    Lees meer
  • Personal Training bij AHC tijdens lockdown.

    Fit worden tijdens de lockdown?

    Lees meer
Meer nieuws