• x-fittt-groepsfoto

X-fittt - Het beste afvalprogramma in Den Haag

Afslanken lukt goed wanneer er voor een gecombineerde aanpak wordt gekozen. Sporten, voeding en de juiste begeleiding versterken elkaar en zorgen ervoor dat iedereen flink kan afvallen in korte tijd. Bovendien leer je hoe je een gezondere en actievere levensstijl kunt aannemen waardoor je ook in de toekomst beter in je vel blijft zitten! Het afvalprogramma dat wij hiervoor gebruiken heet X-Fittt en wordt gezien als het beste afvalprogramma in Den Haag. Lees vooral verder, dan vertellen we er graag meer over. 

Aanmelden voor X-Fittt

Wat is X-Fittt precies?  

De belangrijke aspecten die hierboven werden genoemd komen allemaal terug in het X-Fittt afslankprogramma. Dit programma is ontwikkelt om deelnemers met overgewicht op een verantwoorde manier af te laten vallen. Het afslankprogramma bestaat uit twee trainingen per week, waarbij onder begeleiding in groepsverband gezellig wordt gesport. Daarnaast beweegt een deelnemer minimaal eens per week op eigen initiatief. Aan voeding wordt ook uitgebreid aandacht besteedt. Je houdt iedere dag een voedingsdagboek bij, hebt iedere week een weegmoment en maakt gebruik van een handige trainings- en voedingsapp. Om je hierin te ondersteunen kun je rekenen op professionele begeleiding, onder meer middels een groepsapp!  

Kort samengevat zorgen de volgende onderdelen ervoor dat het afslankprogramma in korte tijd mooie resultaten oplevert: 

 • Gezellig sporten 

 • Begeleiding op het vlak van voeding 

 • Professionele coaching 

Ontwikkelt door professionals uit verschillende disciplines 

Dat X-Fittt zo goed werkt is niet zonder reden. Het afslankprogramma is namelijk ontwikkelt met zowel theoretische onderbouwing als praktische toepassing in het achterhoofd. X-Fittt richt zich, zoals zojuist al werd aangestipt, op mensen met overgewicht. Specifiek op mensen die nog niet ziek zijn, maar wel een verhoogd risico lopen op bepaalde ziektes vanwege hun gewicht. Samenwerkingen tussen fysiotherapeuten, diëtisten, lifestylecoaches, Menzis, het KennisCentrum Sport en het ministerie van VWS hebben vervolgens allemaal bijgedragen aan de ontwikkeling van het afslankprogramma! Er loopt bovendien een meerjarig onderzoek vanuit de Universiteit Wageningen naar de effecten van X-Fittt op bepaalde doelgroepen.  

De waarheid over het resultaat 

X-Fittt deelnemers binnen ons afslankprogramma Den Haag en ook door heel Nederland hebben gezamenlijk fantastische resultaten behaald. Gemiddeld verliezen deelnemersgroepen veel kilo’s, centimeters buikomvang en een fors deel van hun vetpercentage. Vanwege de onderbouwde combinatie van begeleiding en beweging is het bijna een uitdaging om géén resultaat te boeken met het X-Fittt afslankprogramma. Toch is er een belangrijke voorwaarde verbonden aan het behalen van resultaten. Een actieve, gemotiveerde deelnemer heeft namelijk een veel grotere kans van slagen!  

Meedoen aan de volgende X-Fittt Challenge?

Wil je op een medisch verantwoorde en gezellige manier flink afslanken in korte tijd? Dan is X-Fittt misschien wel iets voor jou! Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, neem dan contact met ons op. We helpen je dan graag verder! 

In september start de volgende X-Fittt Challenge op beide vestigingen - Leidschenveen & Ypenburg.

Wil je graag meedoen of heb je vragen over het programma? Vul dan onderstaand formulier in.

Aanmelden voor X-Fittt

Nieuws

 • Active Health Center is geopend.

  Goed nieuws! Er mag weer binnen worden gesport!

  Lees meer
 • Het team van Active Health Center wenst je een gelukkig, sportief en vooral gezond 2022!!

  Het nieuwe jaar starten wij meteen goed want vanaf maandag 3 januari kan je meedoen aan Duo PT in onze parkeergarage.

  Lees meer
Meer nieuws